Om oss


Jag som innehar kennelnamnet Frostmarken's heter Marianne och bor med min sambo Petter i Mellanboda utanför Piteå tillsammans med hans hund Flakz samt mina fyra hundar Bruno, Exit, Fliza och Mirre.
Jag är utbildad djurvårdare, hunddressör, administratör och jurist. Jag gick ut Hunddressörutbildningen på Dressörskolan i Sollefteå i Juni -05. Hade turen att efter det få praktik på Hundplutonen F21 mellan tiden 15 Aug -05 t.o.m 12 Maj -06. Därefter lite vikariat vid behov.
Mellan 2008-2013 jobbade jag som fodervärdskonsulent för Hundavelstation/Försvarsmaktens Hundtjänstenhet. Jag drog igång fodervärdsverksamheten i Norrbotten och Lappland. Lämnade posten med mycket bra statistiskt resultat men även med många nyfunna hundvänner. Nu studerar jag för hela slanten. Jag har studerat till jurist via rättsvetenskapsprogrammet, 3 år, på LTU. Nu studerar jag två olika kurser på distans i ämnet Kriminologi och har sökt in på utbildning till Utredningskriminolog till hösten.

På fritiden så är jag utbildad SBK-instruktör, Agilityinstruktör och Rallylydnadsinstruktör, auktoriserad Tävlingsledare för bruks och lydnad, Har varit utbildad och aktiv som Mentalfigurant A (MT) och Testledare MH men är avauktoriserad på egen begäran. Jag brinner mer för utbildning och att hålla kurser och hjälpa hundägare.
Jag har även SKK's Uppfödarutbildning i bagaget vilket har varit till stort stöd inför min första kull i kenneln.

Jag är aktiv på Piteå BK i Utbildningsteamet med ansvar för instruktörer (ej agility). Jag tävlar Bruks Spår, Tävlingslydnad och Rallylydnad. Tränar Drag (CaniCross, KickBike, Kättingdrag på sommaren. Skidor och Spark/Släde på vintern), Lydnad, Bruks (Spår, Sök, Rapport), Rallylydnad och Nosework. Eventuellt att jag träna agility med våran nya malletik Mirre. Vi åker även på några utställningar varje år med Mallarna.

Utöver mitt engagemang i klubben så håller jag även kurser i egen regi inom ämnet hund (såklart) samt hjälper hundägare med deras hundar. Jag håller i kurser som Valpkurs, Allmänlydnad, Tävlingslydnad, Brukslydnad, Spår, Nosework, Rallylydnad men även problemlösning. Jag håller även kurs efter önskemål. Så vill ni ha hjälp eller att jag håller kurs för er, hör av er med förslag. Ni hittar mina uppgifter under "kontakt" i menyn.
Min (våran) syn på hundar och träning är att hundarna ska må bra och ha en bra attityd med glädje och självsäkerhet. Träning ska vara kul för både hund och förare/hundägare och all träning ska anpassas efter hunden som individ men även efter hur föraren/hundägaren är som person.
Våra hundar bor inomhus med oss eftersom vi inte har hundgårdar och de lämnas i stort sett aldrig ensamma. Valpkullar föds upp inomhus. Vi lever med andra ord med och för våra hundar.