Abbot "Abbot"
HD A, CEA UA

* 1995 03 12  
  2006 09 14
 
Stamtavla Aktivitet Bilder
Rasstandard Långhårig Collie MH-beskrivning

Jag fick Abbot av min far och hans sambo Anki när jag fyllde 18 år. Det var den sista som var kvar från kullen Anki fött upp, men det var dock även den hunden som jag ville ha och som jag hoppades skulle bli kvar. Han blev min också. Det hela började när jag följde min far för att titta på hennes valpar. Det var 6 st valpar, 1 sobeltik "Alice", 1 sobelhane "Abbot", 1 trefärgad tik "Ami" och 3 trefärgade hanar "Amos, Apars och Ajax".
Abbot var den som ville följa med mig ut ur valphagen, ock då var jag såld. Denna hund vill jag ha. Och så blev det.

Abbot har genomfört Karaktärtest med beröm från Domaren. Han har även Genomfört MUH med godkänt skottprov, även här med beröm. Jag har även tränat honom till HV hund Bevakning. Dock har han aldrig klarat provet eftersom han blivit sjuk de två gångerna jag utbildade och skulle pröva honom. Lite Lydnad har jag tävlat med honom med som bäst resultat 2:a pris. Vilket är bra gjort för honom då han inte är så pigg på lydnad. "Start-knappen" hittade jag på honom när jag introducerade honom i Agility. Här har vi tävlat med bra resultat. Men karriären tog slut när han ramlade i en trapp 2001 och skadade höger armbåge med traumatisk artros som följd. Abbot levde ett lugnt pensionärsliv under sina sista år.

Abbot somnade in på Gammelstans Djurklinik den 14 September 2006. Stort TACK till Lars Steinwall som gjorde Abbots slut till en lugn och fin seremoni. Tack även till samtliga på Gammelstans Djurklinik som har behandlat honom under åren.